Γιατί χτυπάει ένας συναγερμός όταν κοπεί το ρεύμα;

Είναι πολύ πιθανό ότι θα έχετε ακούσει στην γειτονιά σας συναγερμούς να χτυπάνε όταν υπάρχει διακοπή στο ρεύμα από την ΔΕΗ. Εκνευριστικό, αν μη τι άλλο, αν σκεφτούμε το γεγονός ότι το ρεύμα μπορεί να κοπεί σε ακατάλληλες ώρες ή να μείνει μία περιοχή χωρίς ρεύμα για αρκετή ώρα.

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Αρχικά να πούμε ότι έχει προβλεφθεί η διακοπή του ρεύματος στους συναγερμούς. Όλα τα συστήματα συναγερμού είναι βασισμένα στην τεχνολογία battery backup. Τι σημαίνει αυτό; Ότι, κατά την διάρκεια μιας διακοπής τροφοδοσία, ο συναγερμός αναζητά ενέργεια από τις δικές του μπαταρίες.

Ο λόγος που χτυπάει λοιπόν είναι απλός. Δεν έχει γίνει η απαραίτητη συντήρηση του εφεδρικού συστήματος τροφοδοσίας. Ή οι μπαταρίες είναι χαλασμένες ή δεν έχει γίνει η απαραίτητη συντήρηση του συναγερμού.

Πόσο διαρκεί το εφεδρικό σύστημα τροφοδοσίας;

Όταν πέσει το ρεύμα, το σύστημα ασφαλείας σας εξαρτάται από την εφεδρική μπαταρία που είναι εγκατεστημένη για το πόσο θα αντέξει χωρίς ρεύμα (και χωρίς να χτυπάει). Τα περισσότερα συστήματα συναγερμού έχουν επαρκή ενέργεια για 4 με 12 ώρες (ανάλογα με το πόσο πολύπλοκα είναι).

Κάθε πότε πρέπει να συντηρώ τον συναγερμό μου;

Η εφεδρική μπαταρία του συναγερμού θα πρέπει να αλλάζει, και να γίνεται μία συντήρηση του συστήματος, κάθε δύο (2) χρόνια περίπου. Αν στην περιοχή σας όμως, έχετε συχνές διακοπές ρεύματος, οι μπαταρίες μπορεί beste online casino να θέλουν άλλαγμα συχνότερα.

Τι κάνω όταν δεν έχω ρεύμα;

Μόλις το σύστημα χάσει την παροχή ρεύματος, το πληκτρολόγιο συνήθως, αρχίζει να «ενημερώνει» για την απώλεια ρεύματος. Θα συνεχίσει να χτυπάει προειδοποιητικά μέχρι να του δείξετε ότι γνωρίζετε για την απώλεια ρεύματος. Αν δεν βρίσκεστε σπίτι, πιθανόν να έχετε ένα εξελιγμένο σύστημα που σας ενημερώνει με sms ή e-mail.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με συστήματα συναγερμών και ασφαλείας παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας είτε μέσω email είτε τηλεφωνικά.

Comments are closed.